Doorstroomvoorziening genomineerd voor Willem Diehlprijs 2013: Stem nu!

opZoom’s Doorstroomvoorziening is één van de zes genomineerde projecten voor de Willem Diehlprijs 2013, de tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste renovatie- of restauratieproject in Arnhem, georganiseerd door CASA. Het voormalige gemeentearchief hebben we in een straffe planning en met een beperkt budget in een jaar tijd omgebouwd tot een woonvoorziening voor dak- en thuislozen, met kamers voor doorstromers, passanten en een verdieping met beschermd wonen, in opdracht van de gemeente Arnhem en IrisZorg.

De prijs, vernoemd naar de architect van markante monumenten als Luxor en het Vestagebouw, is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voor deze vierde editie konden restauratie- en renovatieprojecten genomineerd worden die tussen januari 2011 en juni 2013 zijn opgeleverd.

Een deskundige jury, bestaande uit Mieke van Bers (Rijksdienst Cultureel Erfgoed), Erik Jan Brans (restauratiearchitect van o.a. Eusebiuskerk), Marjanne Knüppe (voorzitter Open Monumentendag) en Pieter-Matthijs Gijsbers (directeur Nederlands Openluchtmuseum), zal uit deze projecten een winnaar kiezen.

De genomineerden dingen tevens mee naar de publieksprijs. Vanaf nu, eind augustus, tot 10 september kunt u uw stem uitbrengen op de Doorstroomvoorziening op de website van CASA.

De feestelijke uitreiking vindt plaats op dinsdagavond 10 september 2013, 20.00 uur, in Showroom Arnhem.

-> naar de projectinformatie van de Doorstroomvoorziening Arnhem