MFA/ECT Passewaay Tiel

 

Eerstelijns diensten & multifunctioneel centrum Passewaay. Het onder één dak samenbrengen van een eerstelijns dienstencentrum, een apotheek, een mond medisch centrum, een buurthuis, een gymzaal en een fitnessclub. Dit ter versterking van het voorzieningenniveau van de uitbreidingswijk Passewaay te Tiel.

 

 

 

 

Het Eerstelijn dienstenCentrum Tiel had al langer de wens om in de uitbreidingswijk Passewaaij een volwaardig gezondheidscentrum te realiseren. De ontwikkelcombinatie Gemseptieme heeft samen met de gemeente het inititief genomen om dit met een aantal aanvullende voorzieningen, onder te brengen in één multifunctionele accomodatie. Het ontworpen gebouw is geplaatst om een schanierpunt van de totale wijk: tussen het wijkwinkelcentrum en de groene zone en aan de Passewaaijse Hogeweg – het historische lint.

Het gebouw heeft in een interactief proces met de toekomstige gebruikers meerdere entrees gekregen met via de ‘achterdeuren’ onderlinge (mogelijke) koppelingen. Op deze wijze is er een alzijdig gebouw ontstaan dat zich prima voegt in zijn omgeving en recht doet aan de grote diversiteit aan functies. De gezamenlijke noemer voor het gebouw is ‘gezond zijn en blijven’.

opdrachtgever Gem Septieme
ontwerp Johan Blokland, met Christelle Oude Vrielink
project 4.400m² eerstelijns dienstencentrum, met Mond Medi Centrum, Body Dynamics fitnesscentrum, Buurt- en Jongerencentrum Passewaay, en een sportzaal
status Bouwvoorbereidingsfase

Comments are closed.