Stationskwartier Veenendaal

 

Stedenbouwkundig plan voor een voormalig bedrijventerrein in het Stationskwartier in Veenendaal (deelgebied C), in opdracht van Volker Wessels Vastgoed.

 

 

 

 

 

De ontworpen verkaveling zoekt aansluiting bij de omliggende wijkstructuur en hersteld het ‘woonstraat profiel’. Centraal in het wijkje komt een parkje waaromheen woningen zijn gelegen. In de oksels van het plan liggen de semi openbare parkeerhoven. Door deze oplossing is het mogelijk om het groen park vrij te houden van parkeren. Binnen de rijen is er gekozen om qua massa en uitstraling accenten aan te brengen. Dit in de vorm van een afwijkende kap op de hoek en een onderbreking van een langere rij. Op het niveau van de woning zal de architectuur worden verreikt met robuuste en eigentijdse accenten. Dit zijn kaders/vlakken rondom de verschillende gevelopeningen die schijnbaar willekeurig over de gevel zijn verdeeld. Dit zal deels standaard worden uitgevoerd als ook door middel van koperopties. Dit karakter sluit aan op de robuuste architectuur van de voormalige Ambachtsschool (het toekomstige woongebouw De Reünie, ook naar ontwerp van opZoom) en refereert aan het industriële verleden van deze plek.

opdrachtgever Volker Wessels Vastgoed
ontwerp Johan Blokland
project stedenbouwkundig plan met circa 60 grondgebonden woningen
status Verkavelingsplan

Comments are closed.