van Dillen Culemborg

 

Revitalisatie van het kantoorgedeelte van aannemer Van Dillen in Culemborg.

 

 

 

 

Aannemersbedrijf Van Dillen wil haar verouderde kantoorpand aan de Industrieweg te Culemborg gaan opknappen om verschillende redenen. Ten eerste passen de gedateerde uitstraling en inrichting niet meer bij Van Dillen’s moderne bedrijfsvoering en haar nieuwe klantenkring. Daarnaast is het pand slecht geïsoleerd, wordt het er erg warm in de zomer en zijn er functioneel een aantal aanpassingen in het gebouw nodig (entreepartij, patio, etc). Bij elkaar opgeteld is een slimme en efficiënte totaalaanpak nu dé uitgelezen kans om het pand voor de komende jaren flink te upgraden door middel van duurzame en energiezuinige (voorbeeld)technieken, na-isolatie, een betere beheersing van het binnenklimaat, etc en het pand (en haar directe omgeving) tegelijkertijd meer uitnodigend en van deze tijd te maken

De gevel wordt thermisch ‘ingepakt’ en met frisse nieuwe materialen en kleuren afgewerkt. De zonwering wordt gerealiseerd door middel van bouwkundige frames en verticale zonneschermen (screens) en eventueel zonwerend glas (ntb). De sprongen in de raamstroken komen te vervallen, de kozijnen en ramen worden anders verdeeld en voorzien van HR++ glas. Binnen wordt de entreepartij aangepakt en vervalt de inpandige patio ten gunste van een ruime entreehal met nieuwe vergaderfaciliteiten.

opdrachtgever aannemersbedrijf Van Dillen Culemborg
ontwerp
Marie-Jeanne Sas
bvo ca 1.500m²
status Bouwvoorbereidingsfase

Comments are closed.