Hippe Hoogbouw Valckenaer Lankforst Nijmegen

 

Renovatie van een eerlijk en stoer ontworpen jaren 70 complex in het hart van Dukenburg Nijmegen, in opdracht van Standvast Wonen.

 

 

 

 

 

Met eenvoudige middelen, -fris nieuw schilderwerk in wit en grijstinten en een mooie metallic gevelplaat-, heeft het complex een sjieke en duurzame uitstraling gekregen. De woningen zijn nu thermisch geïsoleerd, hebben een individuele cv-installatie, en daar waar de plattegronden in de jaren ’80 waren ‘ver-HAT’ is de oorspronkelijke plattegrond hersteld. Alle asbest gevelplaten zijn vervangen door een zilvergrijze metallic plaat, die telkens ad random 90 graden gedraaid, het licht vangen.

opdrachtgever Standvast Wonen Nijmegen
ontwerp Marie-Jeanne Sas
project renovatie van 252 huurappartementen
status opgeleverd 2007

uit eigen acquisitie in dienstverband bij kaw

Comments are closed.