Talis Vijverlaan Wijchen

 

Herinrichting en hergebruik van een verouderd kantoor met werkplaats tot de vernieuwde vestiging van woningcorporatie Talis in Wijchen. Ook een flinke opknapbeurt van de gevel en het terrein is meteen meegenomen.

 

 

 

In een korte doorlooptijd heeft opZoom samen met medewerkers van Talis een nieuw inrichtingsplan gemaakt voor hun verouderde kantoor aan de Vijverlaan in Wijchen. Op deze locatie wordt de inmiddels gesloten tweede vestiging van Talis toegevoegd en wordt het nieuwe werken geïntroduceerd. De ‘verhokte’ ruimte wordt opengebroken, efficiënter ingedeeld en ruimtelijker gemaakt. Er zijn een viertal type werkplekken ontworpen: drukkere interactievere plekken meteen bij binnenkomst (voor de planners), rustiger plekken aan de achtergevel, concentratieplekken in een af te sluiten ruimte, en een drietal af te sluiten overlegruimten (eentje lounge, eentje lunch) waar tevens ingeplugd kan gaan worden. Elke medewerker krijgt een eigen af te sluiten kastje voor laptop en etc. in het meubel rond de concentratieruimte. Hierin wordt ook de garderobe en opslag van kantoorvoorraad in opgenomen.
Ook de gevel wordt aangepakt, waardoor de entree duidelijker en uitnodigend wordt. Daarnaast wordt, net als in het interieur, het huidige, wat kille zakelijke kleurenschema verlaten voor meer natuurlijke en warmere tinten. Het voorterrein wordt opnieuw ingericht, zodat bezoekers snel hun weg kunnen vinden en er is meer ruimte voor groen gemaakt.

opdrachtgever Talis Nijmegen
ontwerp
Marie-Jeanne Sas
bvo ca. 300m²
status opgeleverd winter 2014

Comments are closed.