De Blenk Ulft

 

Upgrading en uitbreiding van Winkelcentrum de Blenk in Ulft. In opdracht van De Grutterij.

 

 

 

 

 

Het uit de jaren 70 daterende winkelcentrum heeft in de loop van achterliggende decennia aan uitstraling ingeboet. De introverte karakter van het winkelgebied en de verschillende adhoc aanpassingen en uitbreidingen hebben dit negatieve beeld versterkt.
In overleg met de betrokken winkeliers, de eigenaren en de gemeente heeft opZoom eind 2013 een planconcept ontworpen waarbij het wisselende karakter van het gebied onder één beeld en uitstraling wordt gebracht. De eerdere winkelpassages en wisselende luifels/kapjes worden getransformeerd naar winkelstraatjes en pleintje met een hoger en samenhangend winkelfront. Dit in stijl en materialisatie in aansluiting met het de winkelfronten aan de Kerkstraat. Tevens wordt de ‘parkeerkuil’ weer op niveau van de winkels gebracht zodat dit plein weer onderdeel is van de centrumstructuur van Ulft. Op deze wijze ontstaat er een sterk en samenhangend centrum in Ulft.

opdrachtgever De Grutterij
ontwerp Johan Blokland
project 5.100m2 winkelruimte
status opgeleverd zomer 2016

Comments are closed.