Woonpark Veenderhorst Ede

 

Stedenbouwkundig plan en het architectonisch ontwerp ten behoeve van de naoorlogse wijk Veldhuizen, Ede, in opdracht van Woonstede en Trebbe.

 

 

 

 

 

De omgeving van de Luynhorst lag een tijdje braak na de sloop van een fikse galerijflat en de bouw van vier strakke woontorens aan de Slotlaan. opZoom werd gevraagd om voor dit gebied een eenduidig stedenbouwkundig plan neer te leggen, passend in het lange doorgaande lijnenspel van deze laat naoorlogse en grootschalig opgezette wederopbouwwijk.
Noord-zuid georiënteerde rijtjes grondgebonden woningen met kap verbinden de Luynhorst met de Leeuwenhorst en haar nieuwe woontorens; tweemaal met een woonstraat, eenmaal met een groen hart, waar gespeeld en verbleven kan worden, en eenmaal met de bestaande watergang. Aan deze watergang completeert een vijfde woontoren het reeds gerealiseerde rijtje van vier.

opdrachtgever Stedenbouwkundig Plan t/m VO+ Architectuur Woonstede, vanaf VO+ Trebbe, voor Woonstede Ede
ontwerp Marie-Jeanne Sas met Ronnie van den Wildenberg
project stedenbouwkundig plan en inrichtingsplan tbv de nieuwbouw van 74 grondgebonden eengezinswoningen en 28 appartementen
status Realisatiefase, BIM, start bouw november 2015, oplevering 1e fase met toren zomer 2016, oplevering 2e fase zomer 2017

Comments are closed.