Zuiderhoek (De Muts) Wijchen

 

Verduurzaming en verbetering van de uitstraling van appartementencomplex Zuiderhoek / De Muts in Wijchen, in opdracht van Hendriks Bouw en Ontwikkeling voor Talis.

 

 

 

 

 

Zuiderhoek (voorheen ‘De Muts’) is een stoer ontworpen appartementencomplex uit de vroege jaren ’80 dat door haar donjon-trappenhuis-torens aan de entreezijde oogt als een woonburcht. Het complex ligt aan de zon- en balkonzijde mooi in het groen en het ligt tevens dicht bij de voorzieningen. Het wordt vooral bewoond door ouderen.
In opdracht van Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss voor woningbouwvereniging Talis heeft opZoom voorstellen gedaan om de uitstraling van het inmiddels wat sleetse complex te verbeteren, zowel aan de buiten- als binnenzijde. De stoere uitstraling is hierbij wat verzacht, met behoud van het eerlijke karakter van het gebouw. Tegelijkertijd wordt het gebouw flink onderhouden en verduurzaamd, zodat het er zeker weer 25 jaar tegenaan kan.

opdrachtgever Hendriks Bouw en Ontwikkeling voor Talis
ontwerp Marie-Jeanne Sas
project groot onderhoud van 84 appartementen (vooral) voor ouderen
status in bouwvoorbereiding

Comments are closed.