Els Bugter


office manager
[email protected]
026-3684270

Van alle collega’s was Els (1957) misschien wel de eerste die wist wat ‘opZoom’ betekend. Niet zo heel gek: kostuumgeschiedenis was elementair bij ArtEZ fashion design. Dat haar loopbaan zich ook buiten die discipline zou ontwikkelen werd al min of meer voorzien door de legendarische Ellie Lamaker, toenmalig hoofd van de afdeling, die eens verzuchtte: ‘je bent natuurlijk enorm getalenteerd, ik weet alleen niet waarin.’

Na haar afstuderen volgde een avontuurlijke loopbaan dwars door de textielketen. Van puur ontwerp en collectie maken via inkoop naar productie en groothandel. Ofwel: van design via handel naar management. Vanaf midden jaren 90, met name na werkreizen in Azië, gingen de verspilling van fast fashion en sociale ongelijkheid die dat met zich meebracht haar zo tegenstaan dat zij eigen producties startte in Zuid-Europa, bij transparante kleine bedrijven. Daarnaast raakte zij gaandeweg meer en meer betrokken bij onderzoek naar circulariteit. Eerst als participant, later als consortiumpartner en projectleider. Zelf nog meer kleding produceren werd als gevolg daarvan zacht gezegd ongemakkelijk.

Door een gelukkig toeval werd zij gevraagd de kantoorzaken van een Arnhems collega architectenbureau te stroomlijnen. In deze functie kwam alles samen: haar eigen animo om complexe zaken praktische te regelen, een omgeving met aandacht voor vorm en functie, de creatieve en ideologische gedrevenheid op de werkvloer. Niks nieuws, maar toch helemaal anders. Een gebouw gaat tenslotte een stuk langer mee dan een jurk. Om deze omslag nog een extra zetje te geven, ziet Els het als een uitdaging bij opZoom de ‘bijzaken’ te behandelen, zodat het team zich kan concentreren op fantastisch ontwerpen.

Terug

Over opZoom

De naam opZoom

Integraal & BIM

Werkwijze & meerwaarde