Sjoerd Harrems


assistent ontwerper
[email protected]
06-58013202

Sjoerd Harrems MSc (1996) is in 2021 afgestudeerd aan de TU Eindhoven met zijn afstudeerproject ‘The elevated neigbourhood’: aandacht voor wonen in een leefgemeenschap waarbij concepten als co-living een belangrijke rol spelen. Sjoerd heeft zich gespecialiseerd in parametrisch ontwerpen waarmee je bijna elke complexe vorm kunt maken. Daarnaast heeft hij zich ook gespecialiseerd in het digitaal fabriceren van modellen met bijvoorbeeld een 3D printer of een lasersnijder.

Voorafgaand aan zijn Master heeft Sjoerd bouwkunde gestudeerd aan de HAN. Met deze technische achtergrond is de maakbaarheid en hoe iets gemaakt moet worden een leuke puzzel waar hij zich graag in vast bijt. Daarnaast is toekomstbestendig bouwen een belangrijk thema voor hem. Hoe kan je bijvoorbeeld een gebouw ontwerpen dat er over 30 jaar er nog steeds goed uit ziet?

Sjoerd’s passie voor architectuur komt vanuit het besef dat je als ontwerper bezig bent om een mooi en passend gebouw neer te zetten voor een opdrachtgever èn de gebruikers. Je ontwerpt een gebruiksvoorwerp waar mensen elke dag met plezier gebruik van maken. Om dit te bereiken is communicatie een belangrijk gereedschap voor een ontwerper. Het begrijpen wat de gebruiker nodig heeft en het vertalen van deze wensen in een ontwerp is iets wat hem enthousiast maakt.

De maatschappelijke ontwerpopgaven bij opZoom en aandacht voor het herstructureren en herwaarderen van bestaand vastgoed past helemaal bij Sjoerd. Vanwege het brede scala aan projecten bij opZoom kan hij de komende periode hier ook zijn beroepservaringsperiode doorlopen om zijn architectentitel te behalen.

Terug

Over opZoom

De naam opZoom

Integraal & BIM

Werkwijze & meerwaarde