Valckenaer Lankforst Nijmegen

Renovatie van een eerlijk en stoer ontworpen jaren 70 complex in het hart van Dukenburg Nijmegen, in opdracht van Standvast Wonen.

Met eenvoudige middelen, -fris nieuw schilderwerk in wit en grijstinten en een mooie metallic gevelplaat-, heeft het complex een sjieke en duurzame uitstraling gekregen. De woningen zijn nu thermisch ge├»soleerd, hebben een individuele cv-installatie, en daar waar de plattegronden in de jaren ’80 waren ‘ver-HAT’ is de oorspronkelijke plattegrond hersteld. Alle asbest gevelplaten zijn vervangen door een zilvergrijze metallic plaat, die telkens ad random 90 graden gedraaid, het licht vangen.

uit eigen acquisitie in dienstverband bij kaw

opdrachtgever
Standvast Wonen Nijmegen

ontwerp
Marie-Jeanne Sas met Christelle Oude Vrielink

project
renovatie van 252 huurappartementen

status
opgeleverd 2007

 

Gerelateerde projecten

De Winckelsteegh Nijmegen

Prinsengracht Amsterdam

Wellness Villa de Paddestoel Nijmegen

Saronix en Lookwartier Doetinchem