Stichting Majstro is opgericht door ouders van kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Het ouderinitiatief had de wens een woongroep te realiseren voor een groep van 10 jongeren, waar ze samen oud kunnen worden. Deze wens is uitgekomen met een woonplek op de begane grond van woon-zorgcomplex Aaron aan de Theo Dobbestraat in de nieuwe wijk Hof van Holland, Nijmegen Noord. Samen met Talis en ZZG zijn ze sinds maart 2022 gevestigd in dit nieuwe gebouw. De vraag aan opZoom was om een fijn thuis te creëren voor de 10 bewoners.
De woonplek bestaat uit een gezamenlijke ruime woonkamer met keuken en individuele zit/slaapkamers waarbij de twee badkamers worden gedeeld. In ons interieurontwerp hebben we een voorstel gedaan voor een optimale indeling, meubilair en afwerking van kleuren en materialen.
Het ontwerp gaat uit van een rustige basis met een warm en huiselijk karakter. De subtiele blauw- en groentinten refereren naar de omgeving, waar veel water en groen te vinden is gezien de ligging dichtbij de dijk en de Waal. De houtlook vloer in de woonkamer onderscheidt zich in patroon van de gang en geeft op deze manier een subtiele scheiding aan. Er zijn diverse zithoeken gecreëerd zodat de bewoners elkaar kunnen ontmoeten maar ook plek hebben om op zichzelf te zijn.
De gangen hebben we verbijzonderd door de nissen een accentkleur te geven. In de nissen bij de kamers is plek voor de jongeren om persoonlijke spullen en versieringen te plaatsen. Zo ontstaat een persoonlijk karakter en is het goed zichtbaar van wie de kamer is.
In de gezamenlijke badkamers hebben we de rustige en natuurlijke uitstraling doorgezet en gebruik gemaakt van een groene wandtegel achter het sanitair. Het meubilair is speciaal afgestemd op de zorgwens van de bewoners en past qua uitstraling binnen het kleur- en materiaalpalet voor een huiselijke sfeer.
opdrachtgever
Stichting Majstro
ontwerpteam
Marie-Jeanne Sas, Christelle Oude Vrielink en Mieke Bloem
project
Interieurontwerp woongroep voor jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking
status
opgeleverd begin 2022