Spreeuwenstraat Nijmegen

Het project aan de Spreeuwenstraat, Wolfskuil, Nijmegen bestaat uit een kleinschalige stedenbouwkundige en architectonische invulling en vormt een onderdeel van tuindorp Nachtegaalplein. Aan dit korte woonstraatje is een voormalige beddenzaak met woning gesloopt en vervangen voor 28 tweekamer-zorgappartementen.

Het complex is compact van opzet en sluit aan op het tuindorpachtige karakter van het Nachtegaalplein en haar omgeving. De buurt is in de afgelopen jaren flink aangepakt en nieuwbouw is in  tuindorpstijl teruggebouwd. Het kleinschalige wooncomplex Spreeuw is alzijdig georiënteerd en haar gevels krijgen reliëf en de nodige tactiliteit door bijzondere metselwerkvlakken.

De appartementen worden gehuurd door mensen die niet meer goed zelfstandig kunnen wonen en ondersteuning behoeven, met behoud van regie over hun eigen leven. TVN Zorgt en Thuiszorg M.O.C. ondersteunen de bewoners hierbij. Eén appartement, op de begane grond, aan de gemeenschappelijke tuin, fungeert als uitvalsbasis voor de thuiszorg en als ontmoetingsplek voor bewoners.

opdrachtgever
Hendriks Bouw en Ontwikkeling Oss ism TVN Zorgt en Thuiszorg M.O.C.

ontwerpteam
Marie-Jeanne Sas en Ronnie van den Wildenberg met Marcel Plomp en Corné van de Kraats

project
28 zorgappartementen

status
opgeleverd winter 2020

Gerelateerde projecten

Wijk achter het Spoor Vleuten

Amaliahof Culemborg

't Erf Druten

In de Betouwstraat Nijmegen