Wellness Villa de Paddestoel Nijmegen

Verbouwing van een sterk verouderd inpandig zwembad onder een karakteristieke jaren ’30 villa tot een luxe en eigentijdse wellness in directe verbinding met de tuin op de Kwakkenberg in Nijmegen. In opdracht van een particuliere opdrachtgever.

Op de Kwakkenberg in Nijmegen ligt verscholen in het groen een karakteristieke jaren ’30 villa met rieten kap. Onder de villa zijn in de jaren ’70 de oorspronkelijke kelders uitgebreid met onder andere een inpandig zwembad, een biljartruimte en een bar. Het oude zwembad lag geheel ondergronds en was sterk verouderd. Het bad stond al jaren leeg, en de installaties deden het nog met moeite.

In het najaar van 2013 kreeg opZoom naar aanleiding van Villa Feline de opdracht om de oude kelders grondig aan te gaan pakken en deze om te toveren tot een rustgevende wellnessruimte in directe en natuurlijke verbinding met de tuin. De kelder is daartoe ter plaatse van de lange zijde van het zwembad uitgegraven en met twee grote schuifpuien verbonden met de tuin (en daglicht). Het zwembad is geheel vernieuwd en voorzien van een jetstream, whirlpool en afdekscherm. De kleinere kelderruimten zijn opengebroken ten behoeve van een ruime fitness, een stoomcabine en sanitaire ruimten. In aansluiting op de amorfe elementen in de tuin, waaronder de vijver, is het uitgegraven gedeelte niervormig ontworpen.

opdrachtgever
particulier

ontwerpteam
Marie-Jeanne Sas mmv Marcel Plomp

project
verbouwing van een kelder tot wellness onder vrijstaande villa

bvo
250m²

status
opgeleverd najaar 2015

Gerelateerde projecten

De Boulevard Arnhem

Prinsengracht Amsterdam

Koepelgevangenis Arnhem

Eerstelijns gezondheidscentrum en zorgappartementen De Elst Wijchen