winkelcentrum Anklaar Apeldoorn

De vernieuwing van het voorzieningenhart van het nieuwe stadsdeel Zevenhuizen-Zuidbroek. Het bestaande winkelcentrum wordt sterk vergroot en krijgt aanvullende wijkfuncties. Het met MAB ontwikkelde concept gaat uit van een heldere stedelijk structuur en openbare ruimten waarbij de diverse gestapelde functies elkaar versterken. In opdracht van MAB Den Haag.

Het nieuwe stadsdeel Zevenhuizen-Zuidbroek krijgt een gemeenschappelijke voorzieningenstructuur. Daarbij is gekozen om het bestaande winkelcentrum Anklaar te vernieuwen en aan te vullen tot een nieuw centrum gebied: Stadsdeelhart Anklaar. Dit stadsdeelhart ligt op de kruising van de ‘stedelijke as’ Sluisoordlaan-Distelvlinderlaan en de Laan van Zevenhuizen, de ring van Apeldoorn. Tevens ligt dit gebied naast het herstructureringsproject ‘het Podium’ die voorziet in een groene zone met het nieuwe plein als beëindiging. Onderdeel van het stadshart is winkelcentrum Anklaar. En voor dit onderdeel heeft opZoom eind 2011 een selectie gewonnen op basis van een visie op het programma en de stedenbouwkundige structuur.

Onze visie is gebaseerd op:

  • het versterken van de liggende stedenbouwkundige structuur en het masterplan;
  • het plaatsen van ankerpunten in de stedelijke structuur voor oriëntatie en routing;
  • een woonmilieu en programma welke aansluit bij het wonen aan de ring van Apeldoorn (doelgroep gericht). En hierbij de kwaliteiten van het wonen op een verhoogd groen dek (boven de winkels) optimaal te benutten;
  • een verrijking van structuur met bijzonder elementen;
  • en een architectuur met horizontale geleding die goed in verhouding staat met de omliggende wederopbouw architectuur.

Begin 2012 zijn we gestart met het uitwerken van deze visie in een voorontwerp, momenteel wordt er gebouwd.

opdrachtgever
MAB Development Den Haag

ontwerp
Johan Blokland

project
8.500m² commerciële ruimten

status
in uitvoering

 

 

Gerelateerde projecten

supermarkt Veldstraat Ulft

Nieuwmarkt Lichtenvoorde

Nelson schoenenwinkels

Smeltkroes Ulft