Joseph Staete Veghel

Herwaardering van het Regionale Gezondheidscentrum in Veghel tot 54 zorgappartementen en gemeenschappelijke ruimten in opdracht van GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is de komende jaren druk bezig met haar (her)huisvestingsplan. Verschillende locaties worden tegen het licht gehouden en gerevitaliseerd, getransformeerd of (tijdelijk) afgestoten. Na een succesvolle selectieprocedure onderzoeken opZoom en GGZ Oost Brabant sinds juni 2016 de mogelijkheden om in het hart van Veghel het bestaande Regionaal Gezondheidscentrum uit begin 2000 te transformeren tot een woonzorgvoorziening voor ouderen met complexe problematiek, vaak met een combinatie van psychiatrische-, lichamelijke en cognitieve problemen. Bewoners hebben een eigen appartement met keuken en badkamer en delen daarnaast verschillende (formelere en informelere) ontmoetingsruimten met elkaar. Het herstellen met (ipv van) de aandoening in een prettige en veilige woonomgeving, met voldoende ruimte voor zelfstandigheid en zingeving, staat hierbij centraal.

Het woonzorgcomplex in Veghel in het Brabants Dagblad, juni 2017.

opdrachtgever
GGZ Oost Brabant Boekel

ontwerpteam
Marie-Jeanne Sas met Ronnie van den Wildenberg en Corné van de Kraats

project
herwaardering van het Regionaal Gezondheidscentrum tot een woonzorgcomplex met 54 woonstudio’s, een kennis- en behandelcentrum en diverse ontmoetingsruimten

status
opgeleverd voorjaar 2018

 

Gerelateerde projecten

ZZG Herstelcentrum Park Dekkerswald Groesbeek

Kerkwijk Didam

De Smederij Kerkplein Beuningen

Eerstelijns gezondheidscentrum en zorgappartementen De Elst Wijchen