selectie gewonnen in Vleuten

Na een succesvolle selectieperiode gaat het design&build-team Reinbouw-opZoom opnieuw voor woningcorporatie GroenWest aan de slag, dit keer in Vleuten.

Woningstichting GroenWest is van plan een deel van haar verouderde duplexwoningen in de jaren ’50 Wijk Achter ’t Spoor in Vleuten te vervangen door een nieuwbouwproject met 14 woningen. De buurt kenmerkt zicht door veelal eengezinswoningen en beneden-bovenwoningen die inmiddels omringd worden door de nieuwbouw van Leidsche Rijn. Na een succesvolle selectieprocedure neemt opZoom in samenwerking met Reinbouw het ontwerp voor het project op zich.

De huidige woningen zullen plaats gaan maken voor twee rijtjes, één rijtje met 4 eengezinswoningen aan de Prins Bernardstraat, en één rijtje met 5 beneden- en 5 bovenwoningen aan de Julianalaan. De nieuwe gevels zullen aansluiten op de huidige rooilijnen van de bestaande woningen en de diepte van de voortuinen met haar groene hagen zullen ook terugkomen. De kap volgt het volume van de aanpalende woningen waardoor een netjes en rustig straatbeeld ontstaat. Verder komen er naast de bebo’s 8 parkeerplekken op eigen terrein bij. Qua kleur en materiaal zullen de nieuwe rijtjes aansluiten op de bestaande woningen, met een licht en luchtige, fris en vrolijke uitstraling. De woningen worden zeer energiezuinig uitgevoerd en zullen naar verwachting niet meer op het gasnet worden aangesloten.

Niet alleen de huidige bebouwing in de Wijk Achter ’t Spoor speelt een grote rol in het ontwerp maar ook haar bewoners. Zowel de direct omwonenden als de voormalige duplexbewoners worden actief betrokken bij de ontwikkelingen.

opdrachtgever
Reinbouw, voor GroenWest

ontwerp
Marie-Jeanne Sas met Martijn Kempkens

project
nieuwbouw van 10 benedenbovenwoningen en 4 eengezinswoningen

status
voorlopig ontwerp