12 september 2023

Agnetenhof verwelkomt haar eerste bewoners

Fijn oud worden in je eigen wijk, dat is het doel van de Agnetenhof in Lindeholt, Nijmegen. Het woonzorgcomplex met 45 tweekamerappartementen gaat kwetsbare ouderen met dementie of een somatische zorgvraag huisvesten...

Lees verder ›

11 september 2023

Feestelijke oplevering De Kijkers

Vijf september waren we bij de feestelijke oplevering van project De Kijkers aan de Whemedreef. De oplevering van het woongebouw ging samen met de onthulling van het kunstwerk ‘Birdman’...

Lees verder ›

5 september 2023

Open Monumentendag

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer Open Monumentendag, met als thema ‘Levend erfgoed’. Vier van onze projecten staan dit jaar op de lijst: De Boulevard, de Nieuwe Kerk, de AKU-fontein en Wijkcentrum Bakermat.

Lees verder ›

1 september 2023

Geselecteerd!

We gaan in opdracht van Antares aan de slag met de transformatie van het voormalige ziekenhuis in Tegelen!

Lees verder ›

24 juli 2023

Interieurontwerp voor de zorg

De Agnetenhof in Nijmegen is bijna zover, in september verhuizen de eerste bewoners! Naast de stedenbouwkundige en landschappelijke inpassing en het architectonisch ontwerp hebben we ook het interieurontwerp voor dit prachtige woonzorggebouw voor mensen met dementie en/of somatische problematiek mogen verzorgen.

Lees verder ›

21 juli 2023

opZoom zomer nieuwsbrief

De opZoom nieuwsbrief is weer onderweg naar jullie mailbox! Met fotoreportages van huisfotograaf Klaas, project- en teamnieuws, een sneak preview en een vakantiemelding...

Lees verder ›

13 juni 2023

Mediterrane sferen bij de rondleiding Villa Klingelbeek

Tijdens de Dag van de Architectuur Arnhem sprak Marie-Jeanne op Landgoed Klingelbeek over de restauratie van de 18e eeuwse villa met 16e eeuwse elementen in het souterrain. Het voormalige buitenhuis voor adel en notabelen en later het klooster voor de Fraters van Onze Lieve Vrouwe van het Heilig Hart is getransformeerd tot drie luxe, royale appartementen, een eigenzinnig penthouse en studio’s tegen het souterrain aan de Rijnzijde...

Lees verder ›

26 mei 2023

Feestelijke opening Jumbo Nunspeet

Afgelopen week was collega Klaas bij de feestelijke opening van Jumbo Nunspeet. Een supermarkt op de Veluwe. En dat laat de nieuwe gevel van verduurzaamde houten latten goed zien. Het scherm vouwt zich op de nieuw- en oudbouw en plooit mee bij de toegangen.

Lees verder ›

12 mei 2023

Ruimte maken

“Wat doe jij nou eigenlijk, als architect?” Een vraag die we allemaal wel eens krijgen op een feestje. Het antwoord? Gebouwen ontwerpen! Lekker tekenen en schetsen, plakken en snijden, kneden en modeleren, tellen en rekenen. Maar ook ontzorgen, oplossen, onderhandelen en een luisterend oor zijn. En natuurlijk bouwen. En wanneer het gesprek iets dieper gaat? Dan gaat mijn vak over ruimte maken.

Lees verder ›

24 april 2023

Een weer in te lossen belofte

Wij zijn vereerd te zijn geselecteerd door de gemeente Arnhem voor het maken van het ontwerp voor de restauratie van de rijksmonumentale AKU-fontein en een integrale visie voor het Gele Rijders Plein.

Lees verder ›

24 maart 2023

In Westervoort verrijst het nieuwe Rode Dorp in rap tempo

Het begint vorm te krijgen in Westervoort. Het casco met kozijnen staat al overeind. Eind vorig jaar werden de oude woningen gesloopt om plaats te maken voor twee starterswoningen en 4 levensloopgeschikte woningen.

Lees verder ›

7 maart 2023

Buitengewoon(d)

BNA Lokaal Netwerk Oosting organiseerde twee uitdagende sessies voor architecten, landschappers, stedenbouwkundigen en diverse stakeholders van de gebouwde omgeving om nieuwe inzichten te creëren voor het buitengebied.  De ingebrachte ontwerpideeën zijn gebundeld in de reader: ‘BINNEN HET BUITENGEBIED’

Lees verder ›

3 februari 2023

Nieuwsbrief: Nieuwe ideeën en inspiratie!

Van oudsher namen woningcorporaties het voortouw in het ontwikkelen en bouwen van betaalbare woningen voor mensen met een smallere beurs. Met hun opkomst kwam er een einde aan de verkrotting van woonbuurten en mensonterende leefomstandigheden. De woonconcepten, verbeeld en vormgegeven door architecten en stedenbouwers, waren visionair en vernieuwend, met nieuwe ideeën over (samen) wonen, individualiteit en eigenheid, licht, lucht en ruimte.

Lees verder ›

20 december 2022

In de top 3 van de Gelderse prijs voor de ruimtelijke kwaliteit!

Maandag werd bekend gemaakt dat we met het project Avenu 1895 zijn geëindigd in de top drie van deze prijs voor de ruimtelijke kwaliteit.

Lees verder ›

16 december 2022

Het Manifest van Walhalla, naar hernieuwde samenwerking

Er staat ons het nodige aan woningbouwprogramma te wachten, goed als we elkaar weer weten te vinden, beste corporatiemensen en architecten! Op een inspirerende wijze vond met deze gedachte half november een gezamenlijke bijeenkomst plaats in Theater Walhalla, Rotterdam

Lees verder ›

25 november 2022

Startbouw woongebouw op kop Schuytgraaf

Deze maand is het startschot gegeven voor de bouw van 52 energiezuinige sociale huurappartementen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Dit vierden we met Vivare, Veluwezoom Verkerk, gemeente Arnhem en betrokkenen. Tijdens het bouwfeest werd de eerste betonnen vloerplaat op zijn plek gelegd.

Lees verder ›

18 november 2022

Avenu 1895 is geselecteerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2022

Samen met Inbo en Felixx is opZoom geselecteerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit: de prijs voor inspirerende projecten voor het verbeteren en inrichten van de Gelderse leefomgeving.

Lees verder ›

8 november 2022

Doorbreek de impasse

We zijn met elkaar erg goed in het stapelen van crises. Een stapel opgebouwd uit het mantra: woningcrisis, stikstofcrisis, inkomenskloof, kloof stad-platteland, zorgcrisis,… Het wordt één grotere hoop waar we verlammend naar staan te kijken. Laten we deze impasse doorbreken en projecten zoals het Ingensche Erf oppakken en de kansen werkelijk koppelen.

Lees verder ›

4 november 2022

Van Waalbrug naar Oversteek

De trein waarmee ik van Nijmegen naar Arnhem forens, rijdt dwars door de Waalsprong. Ik tel de hijskranen, momenteel zijn het er 10. Er wordt nog steeds flink aan de weg getimmerd. Het aandeel van opZoom aan de Waalsprong bestaat tot dusverre uit het ontwerp van zo'n 500 woningen. Daar wonen circa 1.500 mensen, bijna net zo veel als alle inwoners van de gemeente Bergharen.

Lees verder ›

24 oktober 2022

De Boulevard is uitgeroepen tot de ‘beste bijdrage aan het Arnhems stadsschoon’

Onze transformatie van De Boulevard is uitgeroepen tot de ‘beste bijdrage aan het Arnhems stadsschoon’ door de leden van Vereniging Stadsschoon. Met enige vertraging door de coronapandemie kon nu afgelopen zaterdag de oorkonde worden uitgereikt.

Lees verder ›

1 2 3 6