11 juli 2022

3D printen – Niks nieuws onder de zon?

Door het thuiswerken en het online vergaderen presenteren wij bijna alleen nog maar digitaal vanaf het scherm. Een 2D geprint ontwerpboek slaan we nauwelijks nog open. Maar nu de fysieke bijeenkomsten weer in grote getalen toenemen en wij ook weer regelmatig bewoners en belanghebbenden in zaaltjes spreken, voelen wij de behoefte om de traditionele maquette, het fysieke tastbare model naar een hoger plan te trekken.

Lees verder ›

30 juni 2022

Het Rode Dorp: cultuurhistorie in een nieuw jasje.

In de wijk Vredenburg in Westervoort ligt naast het plantsoen rondom Huis Vredenburg het Rode Dorp: het enige vooroorlogse voorbeeld van sociale woningbouw in de gemeente. De woningen zijn met hun kenmerkende bouwvorm en karakteristieke rode mansardekap dan ook van bijzondere cultuurhistorische waarde.

Lees verder ›

3 juni 2022

Start bouw Gashouderskwartier

Woensdag was het eindelijk zover, de feestelijke start bouw van het Gashouderskwartier: 62 woningen tegen het historische centrum van Arnhem aan.

Lees verder ›

16 mei 2022

Feestelijke opening OK-Complex Nij Smellinghe

Zaterdag was Bastiaan in Drachten voor de feestelijke opening van het nieuwe OK-Complex van ziekenhuis Nij Smellinghe. Vorig jaar maart werden de OK’s al in gebruik genomen en nu is ook de verbouwing van de holding en verkoever voltooid.

Lees verder ›

26 april 2022

Interieurontwerp woonzorgwoningen Agnetenweg

Dit is ook opZoom, een kleur- en materialenpalet bij elkaar verzamelen voor het interieur om een integraal plan te creëren waarbij architectuur, interieur en context bij elkaar komen. Vanuit de materialenruimte gaat Mieke aan de gang met het creëren van een passend palet.

Lees verder ›

8 april 2022

Start bouw viering Princengaarde

Gisteren waren Christelle en Klaas bij de start bouw viering van Princengaarde, Breda. De bouw van het nieuwbouw woonzorgcomplex van circa 11.000 m2 werd feestelijk gevierd met toekomstige cliënten, SMT en opdrachtgevers Thebe en GGz Breburg.

Lees verder ›

18 maart 2022

Hoogste punt viering Amaliahof

Gisteren waren collega’s Ronnie en Klaas in Culemborg bij de hoogste punt viering van Amaliahof: 34 levensloopbestendige sociale huurappartementen aan de van Pallandtdreef.

Lees verder ›

14 maart 2022

vacature ontwerpkracht

opZoom zoekt voor nieuwe studies en opdrachten Ontwerpkracht Architectuur: een assistent ontwerper – assistent architect!

Lees verder ›

14 februari 2022

Bastiaan Buurman partner architect bij opZoom

Met veel plezier en trots maken Johan en Marie-Jeanne bekend dat per 1 januari 2022 Bastiaan Buurman partner is geworden en is toegetreden tot het management van opZoom architecten bv.

Lees verder ›

20 december 2021

Geselecteerd!

Met ‘De Ooggetuige’ zijn we geselecteerd als een van de 11 follies op Buitenplaats Koningsweg. De term folly komt uit het Engels en betekend gekheid of dwaasheid, een bouwwerk dat een decoratief, ludiek, kunstzinnig doel dient.

Lees verder ›

17 december 2021

Een boom opzetten

Wie kent de plek het best? Voor wie heeft een nieuw project de meeste impact? Dat zijn uiteraard de bewoners...

Lees verder ›

15 juni 2021

Een plek onder de zon

Niets is zo belangrijk als een dak boven je hoofd, een eigen, veilige plek waar het goed toeven is! Wat de specifieke woonwensen onder dat dak zijn, is heel divers, net zo divers als onze samenleving zelf.

Lees verder ›

26 maart 2021

Een nieuw en duurzaam OKC voor Nij Smellinghe

Begin deze maand is het nieuwe operatiecomplex van ziekenhuis Nij Smellinghe in gebruik genomen. De eerste operaties én geboorte zijn inmiddels een feit!

Lees verder ›

12 februari 2021

Zien verduurzamen Doet verduurzamen - Nieuwe Kerk Arnhem

Film: Voor de serie ‘Zien verduurzamen Doet verduurzamen’ van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed geeft Johan Blokland een rondleiding door de Nieuwe Kerk.

Lees verder ›

26 januari 2021

vacature ontwerpkracht

Vacature ontwerpkracht - opZoom is op zoek naar ONTWERPKRACHT: een assistent ontwerper - assistent architect (m/v/x)!

Lees verder ›

18 december 2020

Groene plannen in Nijmegen

Gisteravond hebben we tijdens een drukbezochte digitale bewonersavond onze plannen aan de Heemraadstraat in Brakkenstein, Nijmegen, toegelicht.

Lees verder ›

20 november 2020

Het Koepeltheater

Het Koepeltheater; een studie naar een alternatieve invulling voor deze voormalige gevangenis.

Lees verder ›

16 oktober 2020

Adapteren en Innoveren

De laatste ijstijd ligt al weer duizenden jaren achter ons. Extreme koude periode en voedselschaarste waren toen het gevolg van ingrijpende klimaatveranderingen.

Lees verder ›

2 oktober 2020

Er is getekend!

Afgelopen dinsdag is door KlokGroep, Woonwaarts en Stichting de Waalboog de handtekening gezet voor Agnetenhof!

Lees verder ›

17 juli 2020

Langs op de Set!

De bouw van de parkwoningen van Wonen op de Set in de Waalsprong is sinds enkele maanden aan de gang. Afgelopen maand brak er een belangrijke nieuwe fase aan. De rechtstreeks uit de fabriek afkomstige houten prefab gevelelementen werden gemonteerd op de betonnen schil.

Lees verder ›

1 2 3 5