25 november 2022

Startbouw woongebouw op kop Schuytgraaf

Deze maand is het startschot gegeven voor de bouw van 52 energiezuinige sociale huurappartementen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Dit vierden we met Vivare, Veluwezoom Verkerk, gemeente Arnhem en betrokkenen. Tijdens het bouwfeest werd de eerste betonnen vloerplaat op zijn plek gelegd.

Lees verder ›

18 november 2022

Avenu 1895 is geselecteerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2022

Samen met Inbo en Felixx is opZoom geselecteerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit: de prijs voor inspirerende projecten voor het verbeteren en inrichten van de Gelderse leefomgeving.

Lees verder ›

8 november 2022

Doorbreek de impasse

We zijn met elkaar erg goed in het stapelen van crises. Een stapel opgebouwd uit het mantra: woningcrisis, stikstofcrisis, inkomenskloof, kloof stad-platteland, zorgcrisis,… Het wordt één grotere hoop waar we verlammend naar staan te kijken. Laten we deze impasse doorbreken en projecten zoals het Ingensche Erf oppakken en de kansen werkelijk koppelen.

Lees verder ›

4 november 2022

Van Waalbrug naar Oversteek

De trein waarmee ik van Nijmegen naar Arnhem forens, rijdt dwars door de Waalsprong. Ik tel de hijskranen, momenteel zijn het er 10. Er wordt nog steeds flink aan de weg getimmerd. Het aandeel van opZoom aan de Waalsprong bestaat tot dusverre uit het ontwerp van zo'n 500 woningen. Daar wonen circa 1.500 mensen, bijna net zo veel als alle inwoners van de gemeente Bergharen.

Lees verder ›

24 oktober 2022

De Boulevard is uitgeroepen tot de ‘beste bijdrage aan het Arnhems stadsschoon’

Onze transformatie van De Boulevard is uitgeroepen tot de ‘beste bijdrage aan het Arnhems stadsschoon’ door de leden van Vereniging Stadsschoon. Met enige vertraging door de coronapandemie kon nu afgelopen zaterdag de oorkonde worden uitgereikt.

Lees verder ›

18 oktober 2022

Een steentje bijdragen aan De Kijkers

Carrière switch voor onze collega Marcel? Als toekomstige bewoner mocht hij samen met de rest ook letterlijk een steentje bijdragen aan ons project De Kijkers!

Lees verder ›

23 september 2022

TransZoom geselecteerd voor de Heuvelinkprijs 2022

TransZoom is geselecteerd voor de Heuvelinkprijs 2022: de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw. Naast de vakjury horen we ook graag jullie mening...

Lees verder ›

16 september 2022

Bouwfeest Schuytse Schans

Afgelopen week waren Johan en Ronnie in Schuytgraaf voor het bouwfeest van de Schuytse Schans met de toekomstige bewoners en KlokGroep.

Lees verder ›

5 september 2022

opZoom 10 jaar!

Afgelopen week vierden we ons 10 jarig jubileum. Met vrienden, familie, collega’s en relaties kwamen we samen in Luxor Live met een drankje, diner en later op de verlichte dansvloer. Bedankt allemaal voor de fijne avond! Nu op naar de volgende 10 jaar, van 10-er naar volwassenheid.

Lees verder ›

11 juli 2022

3D printen – Niks nieuws onder de zon?

Door het thuiswerken en het online vergaderen presenteren wij bijna alleen nog maar digitaal vanaf het scherm. Een 2D geprint ontwerpboek slaan we nauwelijks nog open. Maar nu de fysieke bijeenkomsten weer in grote getalen toenemen en wij ook weer regelmatig bewoners en belanghebbenden in zaaltjes spreken, voelen wij de behoefte om de traditionele maquette, het fysieke tastbare model naar een hoger plan te trekken.

Lees verder ›

30 juni 2022

Het Rode Dorp: cultuurhistorie in een nieuw jasje.

In de wijk Vredenburg in Westervoort ligt naast het plantsoen rondom Huis Vredenburg het Rode Dorp: het enige vooroorlogse voorbeeld van sociale woningbouw in de gemeente. De woningen zijn met hun kenmerkende bouwvorm en karakteristieke rode mansardekap dan ook van bijzondere cultuurhistorische waarde.

Lees verder ›

3 juni 2022

Start bouw Gashouderskwartier

Woensdag was het eindelijk zover, de feestelijke start bouw van het Gashouderskwartier: 62 woningen tegen het historische centrum van Arnhem aan.

Lees verder ›

16 mei 2022

Feestelijke opening OK-Complex Nij Smellinghe

Zaterdag was Bastiaan in Drachten voor de feestelijke opening van het nieuwe OK-Complex van ziekenhuis Nij Smellinghe. Vorig jaar maart werden de OK’s al in gebruik genomen en nu is ook de verbouwing van de holding en verkoever voltooid.

Lees verder ›

26 april 2022

Interieurontwerp woonzorgwoningen Agnetenweg

Dit is ook opZoom, een kleur- en materialenpalet bij elkaar verzamelen voor het interieur om een integraal plan te creëren waarbij architectuur, interieur en context bij elkaar komen. Vanuit de materialenruimte gaat Mieke aan de gang met het creëren van een passend palet.

Lees verder ›

8 april 2022

Start bouw viering Princengaarde

Gisteren waren Christelle en Klaas bij de start bouw viering van Princengaarde, Breda. De bouw van het nieuwbouw woonzorgcomplex van circa 11.000 m2 werd feestelijk gevierd met toekomstige cliënten, SMT en opdrachtgevers Thebe en GGz Breburg.

Lees verder ›

18 maart 2022

Hoogste punt viering Amaliahof

Gisteren waren collega’s Ronnie en Klaas in Culemborg bij de hoogste punt viering van Amaliahof: 34 levensloopbestendige sociale huurappartementen aan de van Pallandtdreef.

Lees verder ›

14 maart 2022

vacature ontwerpkracht

opZoom zoekt voor nieuwe studies en opdrachten Ontwerpkracht Architectuur: een assistent ontwerper – assistent architect!

Lees verder ›

14 februari 2022

Bastiaan Buurman partner architect bij opZoom

Met veel plezier en trots maken Johan en Marie-Jeanne bekend dat per 1 januari 2022 Bastiaan Buurman partner is geworden en is toegetreden tot het management van opZoom architecten bv.

Lees verder ›

20 december 2021

Geselecteerd!

Met ‘De Ooggetuige’ zijn we geselecteerd als een van de 11 follies op Buitenplaats Koningsweg. De term folly komt uit het Engels en betekend gekheid of dwaasheid, een bouwwerk dat een decoratief, ludiek, kunstzinnig doel dient.

Lees verder ›

17 december 2021

Een boom opzetten

Wie kent de plek het best? Voor wie heeft een nieuw project de meeste impact? Dat zijn uiteraard de bewoners...

Lees verder ›

1 2 3 5