TransZoom te koop in de binnenstad van Arnhem

Nieuwbouw van 9 stadsvilla’s aan de Trans en een commerciële ruimte met daarboven 6 luxe appartementen aan de Nieuwstraat in de zuidelijke binnenstad van Arnhem, langs de Sint Jansbeek, onder de Eusebius. In opdracht van Reinbouw.

Voor de herontwikkeling van het stedelijk bouwblok Langstraat/Broerenstraat/Rodenburgstraat/Nieuwstraat is een ontwerp gemaakt voor een stedelijk ensemble van 9 stadswoningen aan de Langstraat / Trans en een commerciële ruimte met daarboven 6 appartementen aan de Nieuwstraat. De individuele stadswoningen zijn herkenbaar door een afwisselende invulling in de plint met een woonkeuken, atelierruimten of een vide tussen de eerste en tweede woonlaag. Enkele stadswoningen hebben bovendien een dakterras op de derde verdieping aan de Langstraat / Trans. Aan de binnenzijde van het blok wordt er op straatniveau geparkeerd waarboven met een groen dek de buitenruimte voor de stadswoningen zijn gerealiseerd. De appartementen zijn voorzien van royale balkons aan de Nieuwstraat.

De gemeente Arnhem transformeert en revitaliseert de zuidelijke binnenstad tot een aantrekkelijk deel van de Arnhemse binnenstad en verbindt deze en het stationsgebied hiermee met de Rijn. In de ontwikkelingsstrategie voor de zuidelijke binnenstad zijn hier corridors en luwtegebieden voor gedefinieerd welke met een diversiteit aan gebieden met stedelijke reuring naast gebieden met stedelijke rust de verbindingen tussen de middeleeuwse kern en de schil van de binnenstad versterken. Eén van deze corridors wordt gevormd door de Nieuwstraat waaraan het project is gesitueerd.

Geïnteresseerd? Bekijk de verkoopbrochure of kijk op TransZoom.nl!

opdrachtgever
Reinbouw BV

ontwerp
Marie-Jeanne Sas en Bastiaan Buurman mmv Corné van de Kraats, Klaas Tuin en Martijn Kempkens

project
nieuwbouw van 9 stadswoningen, 6 appartementen en een commerciële ruimte

status
bouwvoorbereiding, in Design&Build en BIM