aan de slag aan het Kerkplein in Beuningen

Begin februari wonnen we met veel enthousiasme en plezier de tender aan het Kerkplein, de sluitsteen van het centrumplan van Beuningen. Het gaat om de nieuwbouw van 30 superduurzame, supersjieke en superbetaalbare sociale huurappartementen op een halfverdiepte parkeergarage voor de huurders van Standvast Wonen. In opdracht van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen.

In een inspirerend en uitdagend tenderteam bestaande uit mensen van Giesbers, opZoom en BouwNext hebben we de originele en vrij traditionele verkaveling in standaard galerij-appartementen grondig aangepakt en getransformeerd tot appartementen die comfortabel en volledig inpandig ontsloten worden via een wintertuin. Zo ontstaat er aan het Kerkplein een compact en alzijdig gebouw dat veel extra kwaliteiten aan het gebouw en haar omgeving biedt. De wintertuin geeft de huurders niet alleen een beschutte thuiskomst, maar tevens ruimte om elkaar informeel te ontmoeten en veel ruimte aan een groene invulling.

In de appartementen wordt vervolgens gewoond over de breedte: alle verblijfsruimten, de woonkamers en slaapkamers, zijn naar het openbaar gebied gericht en zo optimaal mogelijk geori├źnteerd op het uitzicht en op de zon. Het sjieke, robuuste gevelontwerp loopt rondom door en past zich naar gelang het programma, uitzicht en de zon net weer even aan. De hoofdentree en hoek met het Kerkplein zijn daarbij uitgelicht en extra geaccentueerd.

Het compacte gebouw geeft tevens licht en lucht naar haar directe buren en geeft ruimte voor een mini-parkachtige invulling, met bomen in de volle grond. En het gebouw is, niet te vergeten, in al haar compactheid  ook superduurzaam en -zuinig geworden, met een onderhoudsarm en gebruiksvriendelijk installatieconcept.

opdrachtgever
Giesbers Ontwikkelen en Bouwen

ontwerp
Marie-Jeanne Sas en Christelle Oude Vrielink mmv Marcel Plomp

project
Nieuwbouw van 30 appartementen in de sociale huursector, met half verdiepte parkeergarage

status
VO+