opZoom ontwerpt ‘Nieuwe Parel’ in Leiden!

Vandaag, vrijdag 21 juni, vond tijdens een speciale bijeenkomst op het dak van PLNT: The Roof aan de Langegracht in Leiden de lancering plaats van nieuweparels.nl.

Stichting ArchiScienza en RAP Leiden lanceerde de ontwerp- en ideeënprijsvraag ‘071 Nieuwe Parels’ naar aanleiding van hun zoektocht naar plekken in Leiden waar een bijzondere architectuur interventie mogelijk is. Op zo’n plek zou een parel kunnen groeien: een hoogwaardig ontworpen woning op een unieke plek in Leiden.

opZoom ontwierp B I R D H O U S E. Een huis voor een gezin, als stapeling van volumen, doorboord door een spiltrap. De verschillende volumen, de vleugels van B I R D H O U S E, spreiden zich uit over de aangrenzende kavels en bieden uitzicht op de voor-, achter- en bovenkant van de stad.

Op de vandaag gelanceerde website vindt je alle 71 locaties en voorbeeld-ontwerpen, waaronder ons B I R D H O U S E aan de Sint Aagtenstraat. Ook vind je alle informatie die je nodig hebt om… te beginnen!

Voor meer projectinformatie zie B I R D H O U S E