Het Rode Dorp: cultuurhistorie in een nieuw jasje.

In de wijk Vredenburg in Westervoort ligt naast het plantsoen rondom Huis Vredenburg het Rode Dorp: het enige vooroorlogse voorbeeld van sociale woningbouw in de gemeente. De woningen zijn met hun kenmerkende bouwvorm en karakteristieke rode mansardekap dan ook van bijzondere cultuurhistorische waarde.

Helaas bevinden 6 van de 10 woningen zich in slechte bouwkundige staat en zullen deze in het najaar worden gesloopt. Voor de herbouw van deze cultuurhistorisch waardevolle woningen hebben wij in opdracht van Vivare het beeldkwaliteitsplan opgesteld en het ontwerp voor de woningen gemaakt.

In 2023 zal 100 jaar na de bouw van de oorspronkelijke woningen het nieuwe Rode Dorp verijzen, waarmee het rode dorp in oude luister is hersteld.

opdrachtgever
Vivare

ontwerpteam
Bastiaan Buurman en Marie-Jeanne Sas met Maikel Zanfrisco, Iris Muis en Zoï Hesen

project
beeldkwaliteitsplan en ontwerp van 6 starters- en levensloopgeschikte woningen

status
ontwerp