In Westervoort verrijst het nieuwe Rode Dorp in rap tempo

Het begint vorm te krijgen in Westervoort. Het casco met kozijnen staat al overeind. Eind vorig jaar werden de oude woningen gesloopt om plaats te maken voor twee starterswoningen en 4 levensloopgeschikte woningen.

Cultuurhistorisch onderzoek vormde de basis voor het ontwerp. Zo zullen de nieuwe woningen dezelfde sfeer ademen als het oorspronkelijke Rode Dorp. De kenmerkende contour en detaillering van de mansardekap blijft de drager van het ontwerp. De nieuwe woningen zijn gasloos en krijgen rode zonnepanelen in de kleur van de dakpannen.

De bewoners van het Rode Dorp wonen tijdelijk elders en kunnen deze zomer weer terugkeren naar de nieuwbouw.

opdrachtgever
Vivare

ontwerpteam
Bastiaan Buurman en Marie-Jeanne Sas met Maikel Zanfrisco, Iris Muis en Zoï Hesen

project
beeldkwaliteitsplan en ontwerp van 6 starters- en levensloopgeschikte woningen

status
in uitvoering