zorgappartementen De Oogst Wijchen

 

Zorgappartementen aan de Buizerdstraat in Wijchen, ontworpen in opdracht van woningcorporatie Talis en de ZZG Zorggroep. Het plan maakt deel uit van de bijzondere herontwikkeling van het gebied rond de Klapstraat tot een woonzorg- en servicezone, waar ook de vernieuwing van het zorgcentrum de Elsthof onder valt.

 

 

 

 

Het oorspronkelijke stedenbouwkundige plan gaat uit van drie woonblokken. Het eerste appartementencomplex, De Oogst, bevat 46 zorgappartementen (huur). Het tweede gebouw, De Elst huisvest 22 ruime tweekamerappartementen voor voor mensen met dementie, met twee gemeenschappelijke buurtkamers op de hoek van de ‘haak’ en informele ontmoetingsruimten bij de entree op de verdieping. Op de begane grond is het gezondheidscentrum gehuisvest met twee huisartsenpraktijken en de apotheek.
Voor het derde blok is het definitieve programma nog niet bepaald.
De zogenaamde ‘levensweg’ verbindt de drie woongebouwen en het vernieuwde zorgcentrum. Dit is een groene, deels overdekte voetgangersroute met ontmoetingsplekken voor de buurtbewoners. Elk woongebouw bestaat uit een wit geschilderd L-vormig deel, de ‘haak’ genoemd, met balkons die gericht zijn op de zon en het park. De ‘toren’, een abstracter en compacter groen blokje, staat in de oksel van deze haak.

opdrachtgever Talis Nijmegen ism ZZG Zorggroep Nijmegen
ontwerp Marie-Jeanne Sas
project 46 zorgappartementen (‘scheiden wonen zorg’)
status 1e fase, De Oogst, opgeleverd zomer 2012, de 2e fase, De Elst, is in aanbouw

Comments are closed.