Kerkwijk Didam

Woonzorg Didam, ook wel het ‘Karrewiel’, en Het Orakel: een diversiteit aan woonzorgappartementen voor verschillende doelgroepen, verdeeld over drie urban villa’s, in opdracht van Laris Didam, ism GGNet en Orakel.

Woonzorg Didam is gebaseerd op diverse huisvestingsconcepten voor begeleid en individueel wonen, waarbij het scheiden van wonen en zorg is doorgevoerd. Van de drie woonblokken worden er twee in gebruik genomen door GGNet voor senioren, het derde woonblok is bestemd voor zelfstandig begeleid wonen voor jongeren met een verstandelijke beperking van Stichting Woongroep Het Orakel. Er is 24-uurs begeleiding aanwezig. Vanuit de visie ‘Herstelgerichte Zorg’ is het uitgangspunt om bewoners zoveel mogelijk regie over hun eigen leven te geven, met een intensieve samenwerking tussen bewoner en begeleiders/behandelaars.

De woontorens hebben een markante uitstraling en vormen een landmark in een parkachtige omgeving in het centrum van deze nieuwe uitbreidingswijk van Didam. Aan de gebruikerswensen is in dit project volledig tegemoet gekomen. Zo zijn de appartementen allen voorzien van domotica. Door gebruik te maken van een warmtepomp en opslag in de bodem en duurzame natuurlijke materialen met goede thermische isolatie zijn deze appartementen bijzonder energiezuinig.

opdrachtgever
Laris wonen en diensten Didam

ontwerpteam
Ronnie van den Wildenberg met Marie-Jeanne Sas

project
4.650m² / met naast gemeenschappelijke ruimten 8 groepswoningen, 6 studio’s en 36 appartementen

status
opgeleverd zomer 2012

Gerelateerde projecten

Saronix en Lookwartier Doetinchem

ZZG Herstelcentrum Park Dekkerswald Groesbeek

Eerstelijns gezondheidscentrum en zorgappartementen De Elst Wijchen

De Smederij Kerkplein Beuningen