Opening de Boulevard met aanbieding boekwerk aan wethouder Paping

De getransformeerd Ambachtsschool is geopend. Wethouder Reinier Paping kreeg uit handen van Edwin Kreikamp van SPF Beheer BV het boekwerk met de rijke historie van deze monumentale school.

‘De Boulevard’ is onmiskenbaar een van die karakteristieke gebouwen die de stad maken. Generaties Arnhemmers kennen het als de Ambachtsschool, dan wel als de Technische School of het Gelders Mozaïek. Na meer dan honderd jaar onderwijs en jaren van leegstand is het nu tijd voor een nieuwe fase: als woongebouw. Daarmee is het ook tijd voor een terugblik. Architectuurhistoricus Ton Schulte beschrijft de (bouw)geschiedenis van dit monumentale pand en plaatst het in zijn historische context. Karina Dimitriu verzorgde de bijpassende grafische vormgeving.

Voor meer projectinformatie zie De Boulevard in Arnhem.
Voor een blik in het boekwerk zie De Boulevard – De transformatie van een ambachtsschool