Geselecteerd!

Met ‘De Ooggetuige’ zijn we geselecteerd als een van de 11 follies op Buitenplaats Koningsweg. Het begrip folly komt uit het Engels en gaat terug naar de 19e eeuw waar op langgoederen kleine bouwwerkjes werden geplaatst als ludiek of kunstzinnig object.

De Ooggetuige is een passant in het landschap waar de natuur de constante is. De folly zoekt de nabijheid van de seizoenen, de zon, de temperatuurverschillen, de sterrenhemel, het bioritme – zij worden je huisgenoten. En dit met de focus op het noordelijke open veld en ’s nachts op de sterrenhemel.  

Lees hier meer over de Ooggetuige.

Bekijk De Ooggetuige en de andere follies in deze video van CASA:

opdrachtgever
particulier

ontwerpteam
Johan Blokland en Alissa Los

project
folly  ‘de Ooggetuige’ op Buitenplaats Koningsweg

status
gewonnen prijsvraag ontwerp