Interieurontwerp woonzorgwoningen Agnetenweg

Dit is ook opZoom, een kleur- en materialenpalet bij elkaar verzamelen voor het interieur om een integraal plan te creëren waarbij de omgeving, architectuur en interieur bij elkaar komen.

Vanuit de materialenruimte gaat Mieke aan de gang met het creëren van een passend palet.
Voor de woonzorgwoningen voor mensen met dementie en somatische problematiek aan de Agnetenweg hebben we inspiratie gehaald uit de directe omgeving. Het nieuwe gebouw is gelegen in het groen en aan het water, het Maas-Waalkanaal. We hebben daarom, naast houten kozijnen en natuurlijke behangdesigns, de kleuren grijsgroen, grijsblauw, en geel geselecteerd. Kleuren die subtiel in contrast met elkaar staan en die de bewoners een prettige en helende omgeving bieden.

Elke verdieping krijgt een eigen natuurlijke accentkleur ter herkenning van de afdeling. Deze brengen we terug met een lichte tint bij de entreedeur van de appartementen en een donkere tint bij de entreedeur zelf. In het hart van het gebouw, waar de gemeenschappelijke huiskamer en keuken zich bevinden, brengen we warme roodtint aan om de oriëntatie te bevorderen en mensen te prikkelen hier gebruik van te maken. Daarnaast brengen we hier de drie accentkleuren van de afdelingen ook terug, met aan de tuinzijde vooral de groene tint en aan de kanaalzijde de blauwe. De kleuren van het meubilair en de stoffering geven we straks een lichte contrastkleur mee.

Ten behoeve van de oriëntatie in het gebouw passen we twee tinten vloerafwerking toe. Voor de gangzones passen we een lichte houten vloer toe, en voor de huiskamers en nis bij de entreedeur een iets donkerdere. Hierbij hebben we er rekening mee gehouden dat het contrast niet te groot is en daarmee de visuele drempel te groot. In de badkamer van de woningen passen we een gietvloer toe die qua tint aansluit op de houten vloeren in de appartementen.

Zo creëren we zowel op het niveau van de stedenbouwkundige en landschappelijke inpassing, als wat betreft de architectonische uitwerking en het interieur één samenhangend ontwerp, dat straks een welkom thuis biedt aan 45 bewoners!