Mieke Bloem


interieurarchitect
[email protected]
06-86892017

Mieke Bloem MA. (1992) is sinds 2019 werkzaam bij opZoom. In 2018 heeft ze de Master Interieurarchitectuur afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens deze Master heeft zij voornamelijk geleerd zich te verhouden tot sociaal-maatschappelijke vraagstukken, en door middel van onderzoekend ontwerpen hier passende en innovatieve ontwerpoplossingen voor te vinden. Voor deze Master heeft zij een 4-jarige Bachelor Interior Design afgerond in 2016 aan Saxion Next in Deventer. Bij opZoom heeft Mieke haar beroepservaringsperiode doorlopen en de titel interieurarchitect behaald.

Mieke is specialist op het gebied van interieur: ze heeft een groot voorstellingsvermogen en bekijkt een opgave uit verschillende invalshoeken. Ze heeft een grote interesse en sensitiviteit voor het gedrag en de beleving van de mens. Het boeit Mieke wat mensen beweegt, hoe ze denken en hoe ze een ruimte beleven. Door dit goed te onderzoeken kun je een passende omgeving creƫren voor de gebruiker zodat die zich op zijn gemak voelt en er prettig kan leven, wonen en werken.

Mieke haalt veel inspiratie uit de ruimtelijke identiteit van de omgeving en de geschiedenis van een gebouw die ze vertaalt naar het interieur. Naast interieur heeft ze een grote fascinatie voor architectuur en het is haar doel om die twee goed in elkaar te laten overvloeien. Daarmee zit ze bij opZoom goed op haar plek!

Terug

Projecten

Heilaarstaete Breda

Nieuwe Kerk Arnhem

Agnetenhof Nijmegen

Koepelgevangenis Arnhem