Avenu 1895 is geselecteerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2022

Samen met Inbo en Felixx is opZoom geselecteerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit: de prijs voor inspirerende projecten voor het verbeteren en inrichten van de Gelderse leefomgeving.

Avenu 1895 is genomineerd met volgende beoordeling: ‘Gedurfde keuze voor stedelijke verdichting: vernieuwing, collectief groen (openbaar toegangelijk), parkeren ondergronds en goede omgang met en hergebruik van gemeentelijk erfgoed.’

Het project bestaat uit de transformatie van een monumentale ambachtsschool naar het stedelijk woongebouw ‘de Boulevard’ met 40 lofts door opZoom, toevoeging van 4 woongebouwen met 123 appartementen op een stallingsgarage door Inbo en een groen doorwaadbaar landschap door Felixx. Dit binnen het ontwerpcollectief in samenhang uitgewerkt in aansluiting op de stad en zijn historie.

Naast de Juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Bekijk Avenu 1895 en de andere genomineerden hier en stem op je favoriet: https://www.gelderland.nl/themas/omgevingsvisie/gprk2022/de-nominaties-gprk-2022

architect
opZoom, Inbo

landschapsarchitect
Felixx Landscape Architects & Planners

opdrachtgever
Bouwcombinatie Klok-Draisma en SPF Beheer bv

groenaannemer
LooHorst Landscaping