Mediterrane sferen bij de rondleiding Villa Klingelbeek

Tijdens de Dag van de Architectuur Arnhem sprak Marie-Jeanne op Landgoed Klingelbeek over de restauratie van de 18e eeuwse villa met 16e eeuwse elementen in het souterrain. Het voormalige buitenhuis voor adel en notabelen en later het klooster voor de Fraters van Onze Lieve Vrouwe van het Heilig Hart is getransformeerd tot drie luxe, royale appartementen, een eigenzinnig penthouse en studio’s tegen het souterrain aan de Rijnzijde. De entreezijde en zijgevels van het voorheen gehavende gebouw zijn volledig gerestaureerd en in oude glorie hersteld. Aan de Rijnzijde is de grotendeels naoorlogse gevel op eigentijdse wijze vervangen door een meer romantische vooroorlogse interbellum variant, gecompleteerd met veranda’s, franse balkons en luiken, op zuid, aan de Rijn.

Met de oplevering van de villa deze zomer is de vernieuwing van Landgoed Klingelbeek compleet en klaar voor een nieuw tijdperk!

Fotografie: Fleur Götzen