Nieuw: De Chopinstraat

Aan de Chopinstraat in Groesbeek staan 14 geschakelde éénlaagse woningen van Oosterpoort. Oosterpoort is voornemens deze woningen te slopen en hier appartementen voor terug te bouwen. Met de wens het aantal woningen op deze locatie te intensiveren hebben wij het ontwerp gemaakt voor een appartementen gebouw met 21 appartementen.

Vanwege de bijzondere ligging en de ruimtelijke wijziging van éénlaagse woningen naar een appartementen gebouw van 3 bouwlagen, heeft er tijdens de ontwerpfase een intensief ontwerptraject met de gemeente en participatietraject met omwonenden plaatsgevonden om tot de meest optimale oplossing te komen. Hierbij zijn de wensen vanuit Oosterpoort, de randvoorwaarden van de gemeente en de zorgen en bezwaren van de omwonenden vertaald in het ontwerp. Dit ontwerp is de basis voor de bestemmingsplanwijziging.