Van ontwerp naar realisatie

Vorige maand was onze interieurarchitect Mieke op bezoek bij interieurbouwer Gieskes om te kijken bij de productie van het maatwerk meubilair voor SKC De Leemhof in Gendt. Hiervoor hebben we naast het exterieur ook het interieur van de bibliotheek en huiskamer tot in het kleinste detail mogen uitwerken. In het ontwerp heeft opZoom zorgvuldig het kleurenpalet samengesteld waarbij kersenrood de boventoon voert. Dit is een knipoog naar het kersenfeest in het Betuwse dorp. Een jaarlijkse traditie waarbij oorspronkelijk de kersenoogst werd gevierd.

Momenteel is Gieskes druk bezig met de montage op locatie. Er komt onder andere een kidshoek, een uitleenbalie met werk- en studieplekken, een barmeubel en infobalie. De kidshoek is volledig in berken multiplex uitgevoerd en uitgerust met een vergrootte vensterbank waar kinderen op kunnen klauteren en een boek lezen. Bij het barmeubel en de infobalie is in het ontwerp rekening gehouden met de rolstoeltoegankelijkheid. Het berken multiplex loopt als een rode draad door het maatwerk meubilair, dit zorgt voor eenheid in het geheel.

Naast het maatwerk meubilair hebben we ook het losse meubilair mogen selecteren. In de stoffering hebben we het kenmerkende kersenrood doorgezet. Aanvullend kiezen we voor geel en blauw, welke verwijzen naar de vlag van Gendt, die een mooi contrast geven op de roodtinten. In de komende weken wordt dit geleverd en geplaatst door AtmR.

Nog even en er kan er volop gelezen, gewerkt, vergaderd en ontmoet worden!