Wonen op de Set Nijmegen

De nieuwbouw is gerealiseerd in de wijk Zuiderveld, de meest noordelijke woonbuurt van de Waalsprong in Nijmegen. De wijk ligt ten noorden van de Keizer Hendrik VI-singel, de Griftdijk en in de directe omgeving van de wijken De Grote Boel, De Boomgaard, De Elten en Het Nijland. Zowel de Nijmeegse binnenstad als de Betuwe liggen dichtbij.

De nieuwbouw bestaat uit verschillende segmenten koop- en huurwoningen. De architectuur is hedendaags, elegant en gevarieerd. Bijzonder aan dit project is het gevelmateriaal dat het resultaat is van een intensief, boeiend en leerzaam ontwikkelingstraject. Het gevelmateriaal bestaat uit op maat gemaakte grijs-wit gemĂȘleerde mineralen steenstrips.

Vrijwel alle woningblokken zijn gebouwd in de nabijheid van parken. De woningen die direct aan het Bert Haanstrapark liggen, zijn voorzien van een fraai uitgevoerde gevelbrede veranda die de bewoners een zitje in de zon en in het groen biedt.

De combinatie van stedelijke en landschappelijke kwaliteiten maakt Zuiderveld tot een bijzondere en aantrekkelijke wijk.

Het nieuwbouwproject ‘Wonen op de Set’ bestaat uit twee unieke fases. Deze woningen vallen onder fase twee en zijn 27 juni 2019 in de verkoop gegaan.

Update juli 2020 : De bouw van de parkwoningen van Wonen op de Set in de Waalsprong is sinds enkele maanden aan de gang. Afgelopen maand brak er een belangrijke nieuwe fase aan. De rechtstreeks uit de fabriek afkomstige houten prefab gevelelementen werden gemonteerd op de betonnen schil! Lees hier meer.

opdrachtgever
KlokGroep

ontwerpteam
Johan Blokland en Christelle Oude Vrielink mmv Martijn Kempkens en Marcel Plomp

project
85 koop- en huurwoningen

status
opgeleverd begin 2021

Gerelateerde projecten

Soetegaerde Nijmegen

De Rederij Nijmegen

Keizershoeve Ewijk

Nieuw Erf Koekange