Marie-Jeanne Sas


architect en eigenaar
[email protected]
026-3684270

In de jaren ’90 studeert Marie-Jeanne Sas MSc. (1969) af aan de TU Delft op een intensief en gemixt woningbouwproject met commerciële en maatschappelijke functies, hartje Schilderswijk Den Haag. Het ontwerpen van multifunctionele projecten in een (vaak ook sociaal) complexe context, liefst direct samen met gebruikers en bewoners, is nog steeds haar grootste passie.

Marie-Jeanne leert het vak van architect in de volle breedte kennen bij atelier PRO in Den Haag, waar ze in 1993 als afgestudeerde begint en in 2003 uiteindelijk als partnerarchitect vertrekt. Ze ontwerpt er aan een divers en groot opdrachtenpakket; van luxe villa’s in het groen tot (sociale) woningbouw in combinatie met zorg, commerciële functies en parkeren op complexe stedenbouwkundige situaties.

Inmiddels is Marie-Jeanne specialist in het vertalen van actuele maatschappelijke uitdagingen naar functionele en fraai ingepaste gebouwen in de woningbouw en zorg. Ze ontwerpt daarbij altijd vanuit de plek, de sociale, stedenbouwkundige en landschappelijke context, met de nodige aandacht voor en versterking van de historische waarde van de bestaande gebouwen en hun groene setting. De combinatie van (bouw)kunst, techniek en maatschappelijke betekenis fascineert haar daarbij zeer!

In 2012 richt Marie-Jeanne samen met Johan Blokland opZoom architecten bv op. In open dialoog, persoonlijk en met beide benen op de grond werkt zij samen met het opZoom-team aan het realiseren van nieuwe en vernieuwde gebouwen en plekken met betekenis.

Terug

Projecten

Heilaarstaete Breda

Bunschoterhof Ede

ZZG Herstelcentrum Park Dekkerswald Groesbeek

Pius Woerden