Supermarkt stationsgebied Nunspeet

De verkeersafwikkeling rondom het stationsgebied van Nunspeet verliep al jaren erg moeizaam en de gelijkvloerse kruising met het spoor leidde ook tot onveilige situaties. Daarnaast had het gebied door de verschillende afzonderlijke ingrepen onvoldoende verblijfskwaliteit. Om bovenstaande zaken te verbeteren is er door West 8 een integraal Masterplan voor het Stationsgebied opgesteld.

In het Masterplan komen twee spooronderdoorgangen en wordt de rondweg verlegd. Daarnaast worden de aanliggende gebouwen opgewaardeerd of vernieuwd. De eerste fase in de realisatie van dit plan is de transformatie van twee introverte supermarkt locaties naar één supermarkt die zich voegt in het Masterplan en de entree van het dorp markeert.

opZoom heeft voor deze 1e fase een ontwerp gemaakt. Op de locatie wordt er één supermarkt gesloopt waardoor er ruimte ontstaat voor de vergroting van de andere supermarkt en het logistiek goed oplossen van bevoorrading en parkeren. Deze huidige Jumbo wordt aan verschillende zijden uitgebreid en krijgt een gehele nieuwe en circulaire huid.

De nieuwe gevel wikkelt zich als een voile om het bestaande gebouw en de uitbreidingen. Er ontstaat een eenduidig beeld dat is opgebouwd uit verduurzaamde houten latten in verschillende diktes en breedtes. Door de ronde vormen en de speelse hoogtewisselingen krijgt de schil een natuurlijk en vloeiend karakter. Het verhoogde scherm en de uitgesneden entree zorgen voor een duidelijk en vanzelfsprekend accent.

Een nieuwe Jumbo supermarkt waarmee er een stukje Veluwe het spoor oversteekt.

opdrachtgever
Jumbo Supermarkten bv

ontwerpteam
Johan Blokland, Christelle Oude Vrielink-Sanfilippo, Hui Jun Chang, Klaas tuin, Maikel Zanfrisco

project
uitbreiding en upgrading supermarkt van ca. 2600 m2 bvo

status
opgeleverd voorjaar 2023

Gerelateerde projecten

Nelson schoenenwinkels

Supermarkt Veldstraat Ulft

De Blenk Ulft

Nieuwmarkt Lichtenvoorde