Supermarkt Veldstraat Ulft

Aan de zuidkant van het centrum van Ulft komt, gekoppeld aan het Kennedyplein, een nieuwe supermarkt. Door de opvulling van deze open plek in het centrum wordt de tweede reconstructie in het centrum een feit. In opdracht van VolkerWessels Vastgoed.

In het ontwerp heeft opZoom zich laten inspireren door het industriële verleden van Ulft. Door het toepassen van een stoer maar geparcelleerd volume krijgt dit programma de juiste schaal binnen het dorp. Het materiaal baksteen geeft het gebouw een menselijke maat en ook een genuanceerde structuur die aansluit op de omliggende materialisatie.

Het parkeren vindt voornamelijk plaats op de winkels. Het parkeerdek wordt door middel van twee grote liften direct ontsloten met de supermarkt op de begane grond. De bevoorrading van de supermarkt vindt inpandig plaats en valt qua vormgeving geheel binnen het totaalconcept. Tevens is er een binnenpassage en een doorsteek een koppeling gemaakt met de Kerkstraat. Dit zorgt voor een aangesloten winkelgebied binnen het centrum.

opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed

ontwerpteam
Johan Blokland

project
2500m² supermarkt met parkeerdek

status
opgeleverd winter 2014

 

Gerelateerde projecten

Nelson schoenenwinkels

De Blenk Ulft

Smeltkroes Ulft

Winkelcentrum Stadsdennen Harderwijk