Nieuwmarkt Lichtenvoorde

Een nieuw centrum voor Lichtenvoorde, in opdracht van VOG Beheer, Lichtenvoorde

Ten zuiden van de Markt van Lichtenvoorde is een nieuwe winkel- en woonomgeving gerealiseerd. Het door opZoom gemaakte Masterplan Nieuwmarkt Zuid is verder uitgewerkt in een stedenbouwkundig en bouwkundig plan.

De woonentrees zijn centraal in de straatwanden geplaatst en niet weggedrukt in hoeken of steegjes. Deze bewuste keuze maakt dat het wonen duidelijk aanwezig is binnen het plan en allure krijgt. De gegeven ruimte op de daken van de grote winkels is ingezet om een groen en rustig binnen gebied te realiseren waaromheen de verschillende woningen zijn geplaatst. De woningen hebben allemaal een extra ‘voorterras’ gekregen, waardoor het wonen ook deel is geworden van deze royale daktuin.

De ruim 100 appartementen variëren in grootte van ca. 45 – 100 m2 gbo. Hiermee wordt een brede doelgroep bediend.

Onder een gedeelte van het bouwvolume ligt een stallingsgarage met parkeerplaatsen voor alle bewoners en hier zijn tevens de bergingen geplaatst. Om dit goed bereikbaar te maken is er de centrumstraat de Leest een tunneltje ontworpen. Het winkelend publiek heeft hier in de Leest geen weet van.

opdrachtgever
VOG Beheer Lichtenvoorde

ontwerpteam
Johan Blokland, Christelle Oude Vrielink en Marcel Plomp

project
commerciële en maatschappelijke ruimten waaronder supermarkten en een bibliotheek van totaal ca. 7.500 m2, 110 appartementen in brede mix van typen en grootte, twee groene daktuinen, stallingsgarage met 98 pp en bergingen en parkeren op maaiveld

status
opgeleverd in fases waarvan de laatste fase in 2021

 

Gerelateerde projecten

Koepelgevangenis Arnhem

De Stadstuin Nijmegen

Tinnegieter Harderwijk

Plantsoensingel 's-Heerenberg