Alissa Los


architect
[email protected]
06-58013356

Van kleins af aan heeft Alissa Los Msc. (1995) al een fascinatie voor architectuur. Mensen brengen immers het grootste deel van hun leven door in en rondom gebouwen. Het vormgeven van deze ruimtes en het creëren van prettige leefomgevingen vraagt om creativiteit en elk project vormt een nieuwe uitdaging. Alissa is altijd op zoek naar deze uitdaging, ook tijdens haar studie architectuur en stedenbouw aan de universiteit in Eindhoven. Zo heeft ze veel geleerd van haar fulltime bestuursjaar bij de studievereniging van bouwkunde en internationale kennis opgedaan tijdens een semester in Göteborg, Zweden. Hier groeide haar nieuwsgierigheid naar natuurlijke materialen en de maakbaarheid van unieke bouwprojecten en kreeg ze de motivatie om een duurzamere wereld te ontwerpen.

Tijdens haar afstuderen in 2021, in samenwerking met de architectuur faculteit in Napels, leerde ze historie en heden samen te brengen in architectuur. Door onderzoek kwam de focus van dit project te liggen op de overgang tussen exterieur en interieur en de ervaring van de bezoeker. Deze interesse is terug te zien in haar werk.

Elke ontwerpopgave vormt een nieuwe uitdaging die Alissa graag met beide handen aanpakt. En dit heeft ze gevonden bij opZoom, waar alle projecten vanuit een unieke context worden benaderd. Transformatiearchitectuur en woningbouwprojecten zijn actuele opgaves die vragen om aandacht en nieuwe ideeën in een land waar de bebouwde omgeving zo belangrijk is.

Terug

Projecten

Koepelgevangenis Arnhem

Folly de Ooggetuige

Buitengewoon(d)

Lankforst nieuwbouw Nijmegen