Winkelcentrum Stadsdennen Harderwijk

Upgrading en uitbreiding van het naoorlogse passage winkelcentrum Stadsdennen met commerciële ruimte en levensloopbestendige appartementen. Het concept gaat uit van het deels naar buiten toe keren van dit introverte winkelcentrum waardoor het zich beter voegt tussen de wijkvoorzieningen rondom. In opdracht van Lingotto Amsterdam.

De upgrading en uitbreiding van het winkelcentrum is aangegrepen om 46 levensloopbestendige huurappartementen toe te voegen. In het eenzijdige aanbod van deze naoorlogse wijk is dit een welkome aanvulling. De in de plint opgenomen commerciële ruimten en dienstverlening zijn een passende aanvulling op het voorzieningen niveau. De bewoners huren een levensloop bestendige woning in de directe nabijheid van een winkelcentrum, gezondheidsvoorzieningen en het naastgelegen buurthuis.

Met de upgrading en uitbreiding maakt dit wijkwinkelcentrum een noodzakelijk stap voorwaarts. Door de toevoeging van een nieuwe winkelplint aan de oostzijde van het winkelcentrum wordt de winkelrouting uitgebreid én meer openbaar: in de oorspronkelijke situatie was slechts sprake van bewinkeling aan de naar binnen gekeerde passage.

opdrachtgever
Lingotto Vastgoed Amsterdam

ontwerpteam
Johan Blokland

project
revitalisering 2.500m² en uitbreiding winkelcentrum 1.500m² met 46 appartementen

status
opgeleverd 2011

Gerelateerde projecten

Smeltkroes Ulft

Centrumplan 't Harde

Diezerstraat Zwolle

Bibliotheek Oost-Achterhoek Lichtenvoorde