Witsenstraat Arnhem

Een karakteristieke jaren ’60 school in Arnhem Noord wordt duurzaam getransformeerd naar wonen voor ouderen, starters en statushouders, in opdracht van Portaal.

Het project is door opZoom (ihkv Sense of Belonging) samen met Portaal en de gemeente Arnhem geïnitieerd op het moment dat de instroom van vluchtelingen hoog was (in het najaar van 2015), geschikte huisvesting erg beperkt en er vanwege de crisis nog het nodige gemeentelijke vastgoed leeg stond. De karakteristieke jaren ’60 school Het Palet op de Hoogkamp in Arnhem Noord was zo’n leegstaand pand en bleek na een succesvolle quickscan zeer geschikt om te herwaarderen en te transformeren tot een klein en duurzaam woongebouw met 20 appartementen. Naast de herindeling en samenvoeging van klaslokalen tot woningen worden ook de oorspronkelijke gevels gerenoveerd en in ere hersteld, met onder andere een mid-century kleuren-‘Palet’!

opdrachtgever
Portaal Arnhem

ontwerpteam
Marie-Jeanne Sas en Bastiaan Buurman

project
20 2- en 3-kamerappartementen in een voormalige school voor basisonderwijs

status
voorontwerp, aannemersselectie

 

Gerelateerde projecten

De Reünie Veenendaal

Doorstroomvoorziening Arnhem

Joseph Staete Veghel

Nieuwe Kerk Arnhem