Bastiaan Buurman


architect en partner
[email protected]
06-54768570

Rust. Eenvoud. Een heldere structuur met een vanzelfsprekende organisatie. Een consistente materialisering. De maakbaarheid voorop. Dit is wat Bastiaan Buurman MArch. (1980) in zijn werk nastreeft. Hij is nieuwsgierig aangelegd en breed georiënteerd. Nieuwe complexe materie weet hij zich vlot eigen te maken. Dit geeft hem de mogelijkheid op verschillende schaalniveaus te werken. Zijn belangstelling gaat hierbij uit naar een diverse context van meervoudige complexiteit.

Bastiaan ontwerpt aan gezonde leefomgevingen waar de mens en het gebruik centraal staan. Hij zoekt naar een integrale benadering tussen gebouw en omgeving en zet in op een natuurinclusief ontwerp. Hij zet hierbij zijn ruim 15 jaar ervaring in in het ontwerpen aan woon-, zorg-, onderzoeks- en behandelgebouwen voor (jeugd)psychiatrie, ouderenzorg en ziekenhuizen. Zijn fascinatie voor structuur, ritme en ordening heeft hierbij zijn expertise in het doorgronden van logistieke stromen en facilitaire en medische processen ontwikkeld.

Zijn kracht zit in de beperking. Deze voedt Bastiaan in het komen tot creatieve oplossingen. Hieruit is ook zijn liefde voor herstructurering en transformatieprojecten ontstaan. Een ‘maatpak’ vermaken naar een nieuwe functie geeft beperkingen waarin kansen liggen verscholen. Deze expertise zet Bastiaan ook in bij het ontwerpen aan nieuwbouwprojecten waarbij hij de toekomstige flexibiliteit van het gebouw integraal mee ontwerpt.

Bastiaan legt in zijn projecten graag een belofte vast welke een verlangen opwekt naar het eindresultaat. Omdat dit verlangen pas wordt aangewakkerd als je je ergens een beeld van kunt vormen, zet Bastiaan hoog in op de verbeeldingskracht van ons bureau.

Bastiaan is in 2007 afgestudeerd aan ArtEZ academie van bouwkunst met zijn afstudeerproject ‘huis’ en werkte van 2001 tot en met 2016 bij SBH architecten+adviseurs, Wiegerinck architectuur en stedenbouw en Slangen+Koenis architecten. Sinds 2017 versterkt Bastiaan het team van opZoom architecten. In 2022 is hij partner geworden en toegetreden tot het managementteam. Bastiaan is lid van de programmaraad van het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem (CASA), ouderlid van de medezeggenschapsraad op de school van zijn dochters en is muziekliefhebber.

Terug

Projecten

Gele Rijders Plein Arnhem

OKC Nij Smellinghe Drachten

Molukkenstraat Nijmegen

Het Zijdekwartier Arnhem