Nelson schoenenwinkels

Verschillende schoenenwinkels in Amsterdam, Baarn, Haarlem en Zaandam in opdracht van Nelson Schoenen.

De winkelketen Nelson heeft in Nederland ruim 70 winkels. Een deel van de winkels ondergaat een upgrading met daarbij ook vaak een stuk uitbreiding. Tevens breidt het bedrijf het aantal filialen verder uit. Voor een aantal van deze nieuwe of bestaande winkels heeft opZoom de upgrading ontworpen.

Zo hebben we in een rijksmonument te Haarlem de winkel vergoot en het winkelfront vernieuwd. Het nieuwe front is een mooie integratie van een meer verticale en transparante gevel die goed aansluit bij het hedendaags winkelen en ook de historische geleding van de twee afzonderlijke panden.

De winkel aan de totaal getransformeerde Gedempte Gracht te Zaandam is totaal herbouwd waarbij er ook twee kleine appartementjes zijn toegevoegd. Hier woon je in je eigen Zaanse huisje boven de winkels en aan de nieuwe gracht. Een echte versterking van het centrum. Met een windvaan vormgegeven als een in de lucht gestoken naaldhak.

In de meest recente ontwerpen wordt er steeds meer gezocht naar transparantie en beleving. Naast het exclusief tonen van de schoenencollectie in de winkel speelt hier ook het online bekijken van de collectie een grote rol. Bijvoorbeeld in combinatie met een koffiebar of barbier.

Beelden
Nelson Haarlem, exterieur en interieur, 2015
Nelson Zaandam, exterieur en interieur, 2014
Nelson Baarn, exterieur en oorspronkelijke geveltekening, 2012
Nelson Nieuwendijk Amsterdam, volgen, nog in ontwerp, 2015

opdrachtgever
Nelson Schoenen

ontwerpteam
Johan Blokland, mmv Christelle Oude Vrielink, Marcel Plomp, Marie-Jeanne Sas

project
upgrading en vernieuwing van diverse schoenenwinkels van Nelson

status
opgeleverd en in ontwerp van 2010 tot heden

Gerelateerde projecten

Winkelcentrum Stadsdennen Harderwijk

Diezerstraat Zwolle

De Blenk Ulft

Supermarkt Veldstraat Ulft